Aktuálne informácie

vložil: Dominik Hollý

Vo Výskumnom centre AgroBioTech SPU sa 19. septembra uskutočnilo finále súťaže RIS INNOVATION PRIZE 2019, prestížnej súťaže startupistov v agropotravinárskom sektore. Súťaž, na ktorej predstavilo svoje inovatívne nápady desať slovenských finalistov, sa uskutočnila v rámci projektu EIT Food Hub.

vložil: Dominik Hollý

V dňoch 9. - 11. septembra sa v Osrblí uskutočnil už dvadsiaty ročník medzinárodnej vedeckej konferencie Risk Factors of Food Chain (RFFCH). Hlavným organizátorom tohto ročníka bol kolektív z Katedry Fyziológie živočíchov, ktorý stál aj pri zrode tejto vedeckej udalosti.

vložil: Dominik Hollý

Počas náborového procesu vďaka projektu EIT Food RIS Fellowships: RIS Fellowships (určený pre študentov a absolventov II. stupňa vysokoškolského štúdia a mladých podnikateľov) a RIS Talents (určený pre doktorandov a post-doktorandov) mali mladí a vášniví ľudia možnosť prihlásiť sa a získať príležitosť podieľať sa na podnikateľských inováciách v agropotravinárskom sektore prostredníctvom jedinečnej profesionálnej platenej stáže v trvaní 3 až 6 mesiacov.

vložil: Dominik Hollý

V rámci projektu EIT Food RIS Innovation Grants sa dňa 5. septembra v priestoroch Výskumného centra AgroBioTech  SPU v Nitre uskutočnil workshop, ktorého  cieľom bolo pripraviť a mentorovať finalistov súťaže na prezentačný a súťažný "Demo deň".

vložil: Dominik Hollý

V rámci slávnostného programu výstavy Agrokomplex sa už tradične koná galavečer, na ktorom sú odovzdávané rezortné vyznamenania a špeciálne ceny ministerky významným osobnostiam.  Medzi nimi aj z SPU v Nitre.